کارگاه آموزشی مبانی توسعه پایدارتشکیل شد.
به همت دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی کارگاه آموزشی مبانی توسعه پایدار را روز سه شنبه 14 آذر 1402 در سالن جلسات طبقه هفتم ستاد دانشگاه برگزارشد.
دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران به منظور تحقق اهداف 17 گانه توسعه پایدار، روز سه شنبه 14 آذر 1402 کارگاه آموزشی مبانی توسعه پایدار را برگزار کرد و میزبان جمعی از اعضای هیأت علمی و کارشناسان معاونت های آموزشی، غذا و دارو، بین الملل، درمان، دانشجویی، توسعه سازمان و تحول اداری، و دانشکده های بهداشت، فن آوری های نوین پزشکی، طب ایرانی،علوم رفتاری و سلامت روان، مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی بود.
کارگاه آموزشی مبانی توسعه پایدارتشکیل شد.
به همت دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی کارگاه آموزشی مبانی توسعه پایدار را روز سه شنبه 14 آذر 1402 در سالن جلسات طبقه هفتم ستاد دانشگاه برگزارشد.
دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران به منظور تحقق اهداف 17 گانه توسعه پایدار، روز سه شنبه 14 آذر 1402 کارگاه آموزشی مبانی توسعه پایدار را برگزار کرد و میزبان جمعی از اعضای هیأت علمی و کارشناسان معاونت های آموزشی، غذا و دارو، بین الملل، درمان، دانشجویی، توسعه سازمان و تحول اداری، و دانشکده های بهداشت، فن آوری های نوین پزشکی، طب ایرانی،علوم رفتاری و سلامت روان، مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی بود.
دکتر فاطمه سرو مشاور اجرایی و سرپرست دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران در این کارگاه کسب رتبه نخست جهانی در شاخص رفاه و سلامت جامعه در رتبه بندی تایمز را افتخاری ارزشمند بیان کرد و از تلاش همه همکاران برای کسب این رتبه تقدیرکرد و افزود: موقعیت دانشگاه نسل چهار و مسئولیت پذیری اجتماعی برای حفظ منابع طبیعی، نیازمند برنامه ریزی است. مشاور اجرایی و سرپرست دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت باید با تلاش همگانی و تمرکز بر روی اهداف 17 گانه توسعه پایدار، مبتنی بر سیاست های دانشگاه؛ ضمن حفظ رتبه بین المللی، در همه شاخص ها به جایگاه برتر دست یابیم.
در ادامه دکتر مریم السادات هاشمی پور سرپرست دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن معرفی دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، درخصوص پیشینه دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی و مسئولیتهای این دبیرخانه در زمینه عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت، مطالبی بیان کرد و گفت مداخلات لازم در حیطه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، یک فرایند چند بخشی و نیازمند مواجهه با طیف وسیعی از تعیین کننده های سلامت است. سرپرست دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی افزود: بحث توسعه پایدار با جدیت در دانشگاه علوم پزشکی ایران پیگیری می شود.
دکتر هاشمی پور با اشاره به تعهد و تلاش دولت ها برای کسب رتبه برتر گفت: باید برای بهبود شاخص های توسعه پایدار، برنامه ریزی مناسب انجام گیرد.
وی گفت: چرخه توسعه پایدار شامل دسترسی آسان به داده، اطلاعات به روز و مداخلات به موقع و اثربخش است در نتیجه برای پایش و ارزشیابی موثر باید به یک زبان مشترک دست یافت و جایگاه برنامه در سطوح مختلف مشخص شود. همچنین اولویت بندی مبتنی بر شواهد انجام گیرد و علاوه بر نقش دستگاه های اجرایی، مشارکت مردم هم برای کسب موفقیت در تمامی شاخص های توسعه پایدار ضروری است.
در ادامه جلسه خانم دکتر زهرا عبدالهی رئیس گروه تغذیه و امنیت غذایی دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، امنیت غذایی و تغذیه ای را دسترسی مردم در همه اوقات به لحاظ فیزیکی و اقتصادی به غذایی کافی، سالم و مغذی بیان کرد و افزود: ناامنی غذایی، تبعات سلامتی و توسعه ای به همراه دارد در نتیجه به منظور پیشگیری از بیماری ها باید با مداخلات جامعه محور و خود محور ، الگوی غذایی مردم از لحاظ کیفیت اصلاح شود.
وی گفت: ساختار ویژه دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی در مجامع بین المللی و جهانی مطرح است و برای دستیابی به نظام پایدار تامین غذا در کشور، باید همکاری های بین بخشی تقویت شود و سواد و فرهنگ تغذیه ای ارتقاء یابد.
دکتر عبدالهی ضمن تشریح نقشه امنیت غذا و تغذیه بر اساس آنالیز تحلیل عاملی زیرساختهای کشاورزی، اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و تغذیه ای در کشور، تحلیلی از استان های نا امن غذایی و نیازمند توجه بیشتر را ارائه داد.
خانم دکتر عبدالهی اهداف کلان سند ملی امنیت غذایی و تغذیه پایدار را تشریح کرد و تولید نان کامل، ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی و پایش باقیمانده آفت کش ها، نیترات و فلزات سنگین را از اهداف مهم ارتقاء سلامت مردم در دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی در سال جاری اعلام کرد.
در ادامه کارگاه؛ اعضای هیأت علمی، نمایندگان معاونت ها و دانشکده ها به بیان نظرات خود و ارائه پیشنهادات جهت دستیابی هرچه بیشتر به اهداف توسعه پایدار، پرداختند.