• 1401/11/09 - 16:22
کمیته سلامت سالمندان استان تهران

دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی کمیته هماهنگی سلامت سالمندان استان روز شنبه 8 بهمن 1401 با حضور معاونان بهداشتی و درمانی دانشگاه ها، روسای دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان های همکار را در سالن کنفرانس ستاد دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار کرد. در این کمیته بر انجام پروژه‌ های مشترک با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی، تهران و علوم توانبخشی و مشارکت بین بخشی سازمان های ذیربط تاکید شد.

10864.mp3 دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی کمیته سلامت سالمندان استان تهران را برگزارکرد

دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی کمیته هماهنگی سلامت سالمندان استان روز شنبه 8 بهمن 1401 با حضور معاونان بهداشتی و درمانی دانشگاه ها، روسای دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان های همکار را در سالن کنفرانس ستاد دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار کرد.

در ابتدا دکتر فاطمه رضوان مدنی- رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن خیر مقدم و تبریک اعیاد ماه رجب به اهم وظایف دبیرخانه اشاره و عنوان کرد: بر اساس ابلاغ سه سند ملی سلامت سالمندان، بیماری های غیرواگیر و بسته پایش سلامت کارکنان از سوی شورای سلامت و امنیت غذایی کشور، مسئولیت پیگیری اجرای سند ملی سلامت سالمندان به دانشگاه علوم پزشکی ایران واگذار و این جلسه به منظور هماهنگی بین بخشی با حضور سازمان های مرتبط تشکیل شده است.
در ادامه دکتر مریم السادات هاشمی پور-رئیس اداره توسعه پایدار دانشگاه علوم پزشکی ایران، گزارشی از اقدامات انجام شده در این راستا ارائه و بیان کرد: دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی، وظیفه پیگیری همکاری های بین بخشی و ارتباطات برون بخشی را بر عهده دارد.

وی تصریح کرد: به منظور اجرای ملی سلامت سالمندان در سطح استان تهران، مشارکت و همکاری های تمام سازمان های ذیربط وتقسیم  وظایف بین آنها ضروری است.
دکتر فرهاد فیروزبخت- مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه این جلسه با اشاره به مقایسه روند سالمندی در جهان بین سال های 2015 تا 2050 میلادی، اظهار کرد: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، تنها کشوری که با بحران جدی جمعیت و افزایش جمعیت سالمندی مواجهه می باشد، ایران است.

وی گفت: عوارض امنیتی و دفاعی، تبعات اقتصادی، هزینه های سنگین مربوط به نگهداری میلیون ها سالمند و کاهش نیروی جوان کار از جمله عواقب بحث افزایش جمعیت  سالمندی در کشور بوده و در همین راستا سند ملی سلامت سالمندان با 6 هدف اصلی تدوین شده است.

فیروزبخت افزود: ارتقای سطح فرهنگی اجتماعی، توانمند سازی، حفظ و ارتقای سلامت جسمانی و روانی سالمندان، تقویت حمایت های اجتماعی، توسعه زیر ساخت‌ها و تامین منابع مالی پایدار ار اهداف تدوین سند ملی سلامت سالمندان است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به چالش های موجود برای اجرای این برنامه، خاطر نشان کرد: مراقب های دوره ای سالمندان، آموزش شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی و مراقبت از سالمندان پرخطر جزو برنامه های ابلاغی سند ملی سلامت سالمندان است.

وی با بیان این مطلب که بیش از ده درصد جمعیت استان تهران را سالمندان تشکیل می دهند، افزود: با توجه به افزایش جمعیت سالمندی، نیاز این گروه هدف به حمایت های بهداشتی درمانی، اجتماعی، رفاهی، اقتصادی و توانبخشی قابل توجه است.

در ادامه این نشست، انتظارات مطرح از سازمان های همکار برای اجرای سند ملی سلامت سالمندان بیان و بر راه اندازی سامانه جامع اطلاعات سالمندان تاکید شد.

همچنین اعضای حاضر در جلسه نقطه نظرات خود را بیان کردند که از مهم ترین پیشنهادات می توان به برنامه ریزی مشخص، همکاری متعهدانه نهادهای متولی، توسعه مشارکت جمعی، بهره گیری از پتانسیل ها و ظرفیت سایر سازمان‌ها و شناسایی نیازهای اولویت دار گروه سالمندان در راستای اجرای سند ملی سالمندان اشاره کرد.

گفتنی است به منظور اجرای سند ملی سلامت سالمندان، محوریت مصوبات این جلسه در راستای انجام پروژه های مشترک بین دانشگاه های علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی، تهران و علوم توابخشی قرار گرفت.

• گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار,اطلاعیه